נוריות אזהרה ברכב

 האקדמיה של שלמה סיקסט - נוריות אזהרה

בטלפונים שלנו אנחנו מכירים כל אפליקציה שמותקנת, אבל לעומת זאת, ברכב אנחנו לא מכירים את נורות האזהרה הכבויות. בדרך כלל, הבעיה מתגלה כשהנורות נדלקות לפתע ואין לנו שום מושג ממה הם רוצות להזהיר אותנו, אי ידיעה שעלולה לעלות ביוקר.

אז הכנו עבורכם מדריך מקיף לנורות האזהרה ברכב – לשמור, להדפיס, ולשים בתא כפפות.

לילה. אתם נוסעים על הכביש הריק, רוצים כבר להגיע הביתה, את מרפי אתם מכירים כן? זה מתחיל בצפצוף קל, אתם שולחים מבט חטוף מבעד להגה, מנסים להבין מה קורה, נלחצים, מזיעים, אי הידיעה נוהגת באוטו עכשיו – האמת? לא נעים. התפקיד של נורות האזהרה הוא להתריע על תקלות והיום בגלל ריבוי נורות ושוני בין דגמי הרכבים, אנחנו יודעים וזוכרים פחות ופחות. במדריך שלפניכם ניסינו לרכז את נורות האזהרה האוניברסאליות, אלו המשותפות כמעט לכלל הרכבים – המיינסטרים של נורות האזהרה.

חגרתם? מעולה!

בואו נתחיל: ראשית, חשוב שנבין שלוח המחוונים מחולק לצבעים:

א.      כתום/ צהוב – מתריעות על תקלה ברכב אך ניתן  להמשיך בנסיעה.

ב.      כחול/ירוק – מעדכנות שמערכת מסויימת הופעלה ברכב

ג.       אדום – תתכוננו לעצור בצד, תקלה חמורה התגלתה ברכב שלכם!

 

S_Class_Dash.JPG

 

1.      נורת מצבר – הנורה מצביעה על תקלה במצבר ועל כך שהוא לא נטען. ההמלצה היא לכבות כל מה שצורך חשמל ברכב (מזגן, רדיו) ופשוט לגשת למוסך.

טיפ מהמומחים: הקפידו לבדוק את תקינות המצבר אחת לכמה חודשים. בדיקות שכאלו עלולות למנוע תקלות עתידיות ולהאריך את חיי המצבר. ברכבים שבהם המצבר אינו מגיע כ"קופסא סגורה" יש לבדוק את כמות הנוזל (גובהו) ולהוסיף מים מזוקקים עד לגובה 3 מ"מ בהתאם לצורך. 

2.      נורת מנוע – נורת אזהרה הקוראת לכם לבדוק את המנוע. התקלה יכולה לנבוע מכמה סיבות ויש לגשת למוסך כדי להתחבר למחשב ולזהות את התקלה שהפעילה את הנורה. במידה והנורה מהבהבת יש לגשת באופן מיידי למוסך.

טיפ מהמומחים: אם הרכב נוסע ונורת המנוע נדלקת, אין צורך להילחץ ובטח לא להזמין גרר. נסו לעמוד במקום בטוח – לכבות ולהדליק שוב את הרכב. ברוב המקרים הרכב יניע. לעיתים הנורה נדלקת בגלל תקלה בבקרת זיהום האוויר.

 

3.      נורת בלמים – מעידה על תקלה בבלמים (או שבלם היד עדיין מורם, שימו לב!). עם בלמים ההצעה היא לגשת באופן מיידי למוסך. יש דברים שאיתם לא משחקים – בלמים הם אחד מהדברים האלו.

4.      נורת חום מנוע – אתם מכירים את הנורה הזאת בדרך כלל כשאתם מניעים את האוטו והיא נדלקת בצבע כחול מרגיע. אבל היי... כשהנורה דולקת באדום? המשמעות היא שהמנוע התחמם מאוד ובמצב שכזה אתם לא מחכים אלא נוסעים מיד למוסך.

טיפ מהמומחים: עיצרו בצד והמתינו לפחות חצי שעה שהרכב יתקרר. אין בשום פנים ואופן לפתוח את מכסה הרכב לפני שהאוטו מתקרר. לאחר זמן ההמתנה יש לפתוח את המכסה (תוכלו להשתמש בסמרטוט) ולהוסיף מים ייעודיים למצנן – זה יקרר את המנוע.

5.      תקלה בABS יש לכם תקלה במערכת נעילת הגלגלים של הרכב. מערכת ABS היא מערכת בטיחותית המותקנת ברכב ומונעת החלקה ומאפשרת עצירה נכונה ובטוחה.  במידה והנורית נדלקת זה אומר שיש תקלה במערכת נעילת הגלגלים. גשו למוסך לבדיקה.

6.      כריות אויר – רבים מתבלבלים וחושבים שמדובר בחגורה. נורית כריות האויר מספרת לכם שקיימת תקלה בכריות האויר המופעלות ברכב וההמלצה היא להגיע למוסך לבדיקה.

7.      לחץ אוויר בצמיגים – נורית המצביעה על לחץ אוויר נמוך בצמיגים. יש להגיע לתחנת הדלק הסמוכה ולמלא אוויר בהתאם ללחץ הנחוץ למכוניתכם. ניתן למצוא בכל רכב מדבקה קטנה המפרטת את לחץ האויר הדרוש ברכב.

טיפ מהמומחים: הקפידו לבדוק את הלחץ בצמיגים פעם בחודש לפחות, חשוב לבצע את הבדיקה רק כשהרכב "קר" ולא לאחר נסיעה ממושכת. נסיעה על צמיגים פגומים או עם לחץ אוויר נמוך מסכנת חיים!

8.      לחץ שמן נמוך – נורת אזהרה המעידה על רמת שמן נמוכה ברכב. ההמלצה היא לעצור בצד ולבדוק את רמת השמן. אם ברכב יש מספיק שמן – יש לגשת למוסך לבירור.

 

לסיכום: נורות האזהרה שנדלקות פתאום הם לא הדבר הכי נעים אך מצד שני עוזרות לכם למנוע תקלות (שלא נדבר על אסונות) שעלולות לכאוב הרבה יותר. הכירו את נורות האזהרה, רובם מבקשות ממכם להיות ערניים יותר ולבדוק את הרכב עליו אתם ומשפחתכם נוסעים.

 

     נסיעה בטוחה!